Verslag jaarvergadering 2018

Donderdagavond 22 maart 2018 heeft de ledenvergadering van Salvo plaatsgevonden op een bijzondere locatie. Salvo was te gast bij Melkvee- en Zuivelboerderij ‘De Brem Holsteins’.

Salvo is daar heel gastvrij ontvangen door Mark en Ineke van Lipzig, een enorm enthousiast jong echtpaar. Ze hebben de leden van Salvo in geuren en kleuren verteld wat hen dagelijks bezighoudt op de boerderij.

Mark vertelde dat zijn vader ooit was begonnen met een paar kippen, varkens en koeien. Uiteindelijk heeft men zich gespecialiseerd in melkvee en nu zoveel jaren later heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt.

Mark en Ineke leggen zich niet alleen toe op het primaire boerenwerk, maar doen zoveel meer. Ze hebben een educatief programma voor kinderen. Tevens een vergaderruimte welke ze kunnen verhuren of zelf gebruiken voor het geven van presentaties. Daarnaast hebben ze sinds kort een eigen zuivellabel ‘Zuivel van nu’ met verse volle melk, volle boeren yoghurt en ook chocomel. De producten zijn sinds kort bij onder andere Bakkerij Fleuren verkrijgbaar in de winkel.

Gestart is met een rondleiding op het bedrijf met aansluitend koffie met vlaai. Vervolgens heeft het bestuur van Salvo onze jaarvergadering gepresenteerd.

Ter afsluiting van de avond heeft John Straten van Full Account een presentatie gegeven in het kader van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Hij is goed op de hoogte van de nieuwe privacywet welke per 25 mei 2018 van dit jaar van kracht wordt.

Zijn boodschap was, dat ondernemers niet om deze wet heen kunnen. De een zal er wat meer mee van doen krijgen dan de ander. Het belangrijkste voor een ondernemer is dat je de tijd neemt om in kaart te brengen welke persoonsgegevens je verwerkt en wat je daarmee doet. De meeste brancheverenigingen hebben hier handboeken voor opgesteld.  Het is raadzaam om daar verdere informatie te halen.  Ook de website van de autoriteit persoonsgegevens geeft veel informatie, o.a. een 10 stappen plan. Zie https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/voorbereiding-op-de-avg

Ook kan men met de heer John Straten contact opnemen. Zijn gegevens heeft Salvo voor u voorhanden, indien gewenst.

Vervolgens hebben alle leden nog informeel nagebabbeld onder het genot van een drankje. Al met al een zeer geslaagde jaarvergadering.

Dank voor de komst en tot een volgende bijeenkomst van Salvo.